Workshop: Communicatie vanuit het hart

Conny Coppen schrijft al haar hele leven. Sinds 2000 schrijft zij boeken, artikelen en blogs. Vrijwel al haar boeken gaan op een of andere manier over gezondheid en het pad van innerlijke heling en bevrijding. Daarnaast geeft zij ook verschillende workshops aan bedrijven. Lees hier meer over de workshop Communicatie vanuit het hart.

Communicatie vanuit het hart
workshop op aanvraag door Conny Coppen

Onlangs, in reactie op haar intake, schreef een cliënte dit:
“Ik heb je dingen verteld die vrijwel niemand weet.
Wat je me teruggaf was openhartigheid en je eigen ervaring.
Dat is nog waardevoller dan het begrip waarop ik zelfs niet durfde te rekenen. Ook het delen van mijn zorgen en hoop, warmte en verkilling, verdriet en liefde, voelt goed. Zelfs zonder woorden versta je mij. Dus ja, graag samen verder!” 

Dit is het effect van communicatie vanuit het hart. Zij is niet de enige die dit aan mij terug geeft. En ik ben niet de enige die ‘dit kan’. Jij kan het ook. Het is de oefening meer dan waard. Het voegt waarde toe aan je leven en aan alles wat je doet.

Tijdens deze workshop gaan we in op vragen zoals:

Hoe luister je voorbij de woorden?

Kan je de ander werkelijk zien en horen?

Laat jij je ideeën over wat goed is op de achtergrond? Of betekent ‘ helpen’ voor jou dat je de ander jouw mening of jouw manier wilt overbrengen?

Laat je de ander vrij en in haar waarde of leg je de ander jouw overtuiging op?

Voel je, versta je wat hij of zij zegt?

Hoe voelt het wanneer er werkelijk contact is?

Durf je stiltes te laten vallen in het contact, om de diepere lagen toe te staan naar boven te komen, zodat datgene waar het echt om gaat aan de oppervlakte kan komen?

Mag de ander je raken en hoe kan je daar in je zelf mee om gaan?

Kun je het uithouden met het lijden of het gedoe van de ander en zo niet: wat raakt het in jou en hoe ga je daar dan mee om? 

Conny zal uitleg geven over ‘luisteren en communiceren vanuit het hart’. Ze zal ook vragen aanreiken die je kan stellen. Vragen die de andere in de eigen waarde en kracht brengen en die helpen om de eigen antwoorden te vinden. Het zijn tenslotte de zelf gevonden antwoorden waarmee je het beste verder kan.
Tijdens en na deze uitleg, kijken we bij onszelf naar binnen. We oefenen en delen met elkaar in twee of drietallen en in de groep. Dat doen we binnen de veilige omgeving die geschapen wordt wanneer we luisteren en (proberen te) communiceren met het hart. Conny speelt in op wat er bij de deelnemers leeft.

Uitnodiging voor de hele workshop: als iemand iets deelt, luister met je gevoel. Dus probeer niet alleen te begrijpen, maar vooral ook te voelen: wat raakt het in de ander? Wat ervaar jijzelf wanneer de ander iets deelt?

In deze syllabus vind je achtergrond informatie, om thuis nog eens na te lezen.
Meer info vind je o.a. in Conny’s boek ‘de helende kracht van het hart’
www.connycoppen.nl/boeken.

Kosten voor deze workshop zijn € 500 ex reiskosten per dagdeel.
Voor commerciële instellingen € 600 per dagdeel

Voor non profit organisaties vergoeding in overleg.