Tijden van grote verandering

In dit artikel deel ik een stukje met je over deze tijd, gezien vanuit een Universeel perspectief. Onderaan dit artikel vind je tips.
Groei en ontwikkeling is een oer-gegeven in het leven. Alles verandert, groeit, beweegt en ontwikkelt.
Sommige tijden kennen meer rust. Andere zijn turbulent. Dan beweegt en verschuift er heel veel. Ik ervaar de tijd waarin we nu leven als een tijd waarin dat laatste extreem speelt.

Ik schreef er over in Levenswinst en ook in de Tao van Gezondheid.
Uit de Tao van gezondheid:
‘… Ons leven, alle leven op deze planeet, heeft vorm gekregen vanuit het verleden; vanuit ‘het veld’ dat onze voorouders hebben gecreëerd als gevolg van hun ervaringen en bewustzijn.
Dit is hoe ik het in de loop der jaren ben gaan zien en ervaren: de menselijke evolutie gaat van overleven naar leven. Dat wil zeggen: loslaten van overlevingsmechanismen die ons doen en laten bepaalden. Daardoor kunnen we meer en meer vormgeven aan de diepste essentie, het goddelijke.
De innerlijke stem en daarmee de innerlijke leiding worden sterker en helderder.
Onderweg groei je in innerlijke vrijheid, bewustzijn, compassie en Liefde.
 
Naarmate angst en overlevingsreacties aan het licht gebracht en getransformeerd worden, komt er meer ruimte voor de volmaakte vorm om tot uitdrukking te komen. De volmaakte vorm wordt ook wel de innerlijke Christus genoemd; het is een potentie in ieder mens en staat voor de vrije, open en bewuste relatie met de Schepper die naar men zegt het gouden tijdperk karakteriseert.
De Veda’s (oeroude Indiase geschriften) spreken over deze tijd als het ijzeren tijdperk dat overgaat in een gouden tijdperk. Wie zorgvuldig kijkt, zal het met mij eens zijn dat deze tijd veel lijkt op wat in de Bijbel de Apocalyps wordt genoemd. Volgens de Maya’s is dit een periode waarin de oude ballast van duizenden jaren mag worden losgelaten …’
Dit loslaten gebeurt via jou en mij; via onze individuele ervaringen.
 
De crisis waar je doorheen gaat is ook een kans. Het kan een doorgang zijn naar een beter leven in alle opzichten.
‘ … We mogen weer worden als kinderen, niet kinderachtig, maar puur, oorspronkelijk, goddelijk, vrij, authentiek, speels, origineel, enzovoort. Bruisend van leven, beweeglijk.
Los van alle speculaties en profetieën kan iedereen zien en voelen dat dit een buitengewone tijd is. Deze tijd draagt alle kenmerken van wat ook wel ‘een bifurcatiepunt’ wordt genoemd. Dat betekent: een crisisfase, een beslissende fase die de toekomst bepaalt en waarop een fundamentele keuze moet worden gemaakt. Afhankelijk van die keuze zal het systeem uit elkaar vallen of de weg naar herstel opgaan. In dat laatste geval zal het er in alle opzichten ‘beter’ van worden. Op wereldniveau bevinden we ons op dit moment op zo’n bifurcatiepunt. Tijdens zo’n periode het is erop of eronder.
Of, we blijven hangen in het oude en gaan met de oude vorm ten onder, of we gaan door de chaos, de pijn en ziekte heen en worden er innerlijk rijker, bewuster en vrijer van…’
 

Gelaagdheid in ervaringen
De dingen die we meemaken hebben vele lagen. Op de persoonlijk-menselijke laag kunnen de dingen die je meemaakt oneerlijk, gemeen en onbegrijpelijk zijn. Je kan er woedend om worden, je er tegen verzetten, er slachtoffer van zijn enzovoorts. Tegelijkertijd kan dit onaangename wat jou overkomt, precies de kracht en de noodzaak in je wakker roepen om te ontdekken wat voor jou werkelijk belangrijk is. Mogelijk helpt het je om iets vrij te maken wat nog op slot zat of om bewust te worden van iets wat nog onbewust was. Hoe dieper de crisis, hoe groter de kracht die gemobiliseerd wordt.

Zelf heb ik een paar jaar geleden de extremen daarvan ervaren. Ik schrijf er over in ‘LEVENSWINST’ Nooit is er zo veel gebeurd wat me tot in mijn botten pijn deed en wat onbegrijpelijk was voor mijn hart.
Ik voelde me diep onmachtig, was woedend. Tegelijkertijd kon ik – op een overstijgende laag – zien waarom dit moest gebeuren. Ik begreep hoe dit mij hielp en hoe ik dus eigenlijk dankbaar kon zijn. Het hielp om die wezenlijke laag te zien.Tegelijk wilde ik op dat moment niets weten van dat overstijgende en ik wilde al zeker niet dankbaar moeten zijn, want ik leed er enorm aan!

Ik leerde dat aanvaarden betekent: dat ik ook mijn emoties, mijn strijd en verzet dien te aanvaarden. Die horen bij het leven en hoorden op dat moment bij mij. De strijd was nodig, de woede ook. Je kan er meer over lezen in mijn boek ‘Ik wens je veel geluk’ www.connycoppen.nl/boeken )

Tips:
 1. Richt je steeds weer op het grotere perspectief.
 2. Weet dat hetgeen nu gebeurt deel uit maakt van een Groter Plan, een Goddelijk Plan. Dit is de overgang naar het nieuwe, lang verwachte tijdperk dus: Wees niet bang. Verlies je niet in alles dat je denkt te moeten bijdragen.
  1. Bid.
  2. Mediteer.
  3. Open je, zodat je een kanaal kunt gaan zijn voor dit Grotere.
 3. Ja het is goed om wakker te worden en eventueel anderen wakker te maken, wanneer je je daartoe geroepen voelt. Het aller belangrijkste is echter dat je niet verkrampt, niet in de angst verdwijnt, want dan verlies je alles. We kunnen als mens doen wat in ons vermogen ligt, maar zulke grote veranderingen worden door iets groters aangestuurd. Dit is een immense tijd van bewustwording en ontwaken en ook een tijd waarin we van 3D naar 5D evolueren. Dat wil zeggen dat onze trilling verhoogt. We krijgen toegang tot andere vermogens. Ook ons lichaam verandert. Dus:
 4. Wees niet bang, ook niet voor dingen zoals 5G, inentingen enz. Misschien kunnen we het stoppen, misschien ook niet. Richt je op wat je wel kan en dat is:
  1. Je licht versterken,
  2. je trilling verhogen
  3. je afweer versterken (goed eten, bewegen, diep ademen, GENIETEN en VERTROUWEN) Vertrouw op het Goddelijke Plan. Je lichaam verandert, je energie wordt opgetild naar een hogere trilling (tenzij je in de angst verdwijnt, dan lijdt je mee dan nodig is)
Boeken waarin Conny deze onderwerpen belicht:

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees als eerste de laatste blogs

Inschrijven nieuwsbrief