Een dag op retraite
Sfeer impressie van een 5 elementen retraite in Juseu Spanje

De eerste vogels fluiten. Ze roepen je naar buiten.Je rekt je uit, staat op en kijkt even door het open raam naar buiten.
Het maagdelijke landschap raakt. Het roept je naar buiten.

Tussen Eeuwenoude olijfbomen. 

 

Na korte tijd sta je met je blote voeten in het gras. De lucht is tintel-fris. De vogels zingen. Het is alsof hun klanken alles schoon wassen wat je tot voor kort nog zo bezwaarde. Het landschap doet de rest; de ruimte, de eeuwenoude bomen, de heuvels.
En het is meer: er hangt hier iets magisch in de lucht.

Alsof je ineens weer voelt hoe het leven bedoeld is.

Als vanzelf loop je een eindje over het gras richting de olijfbomen. Een diepe rust daalt over je heen. Lichaam en ziel herademen.
Om half acht is het tijd voor de ochtend meditatie en rustige Chi Kungs.

Elke dag heeft een thema. Je glijdt er vanzelf in.

Je geopende, nu bezielde lijf, lust nu wel een hapje eten.
De kok is al druk in de weer geweest om het ontbijt te verzorgen. Op het terras voor Casa Milan staat het ontbijt al klaar. Mmmmmm….. alles helemaal verzorgd. Andere dagen, als het nog wat fris is, ontbijt je binnen aan de grote tafel bij de haard.
Het ontbijt is in stilte. Het helpt je om de aandacht nog even binnen te houden, in je lijf. In de stilte ga je als vanzelf open om te genieten van de plek, het eten en het cadeau dat je aan jezelf hebt gegeven.
Na het klinken van de bel, verlaten we de avond-nacht en ochtend stilte.
De tweede helft van het ontbijt kan er dan gepraat worden.
Als je langer in stilte wilt zijn, wandel je even naar buiten tot de bel gaat voor de ochtend bijeenkomst.

Ochtend bijeenkomst: je zit in een kring, omhuld door de ademende ruimte van de plek. Samen met een groep mediteren, verdiept de stilte, de diepte van het aanwezig zijn met jezelf.
In de meditatie en de Chi Kungs wordt het thema van deze dag dieper voelbaar. Als vanzelf worden dingen in je aangeraakt.
Je neemt uit deze bijeenkomst een opdracht mee de dag in en bewustzijn van steun. Dat kan via een kaart zijn die je getrokken hebt of iets anders.

Hierna ben je vrij tot aan de lunch. Vrij om in stilte met jezelf te zijn of met anderen uit te wisselen.
Je kan de omgeving verkennen, in je dagboek schrijven, schilderen of tekenen, luieren in de zon, of genieten van een goed gesprek.

Corvee
De kok is heel blij als er een paar mensen willen helpen met groente snijden voor het eten. Misschien ontdek je daarbij hoe fijn het is om in alle rust met een paar mensen samen je handen te gebruiken en je liefde in het voedsel te laten stromen.

De School, relax-plek en oefenruimte bij slecht weer.Na de lunch is er siësta. Een paar mensen helpen met afwassen.

In de vrije uren is er ruimte om individuele aandacht te krijgen van Conny of Marjolijn als dat nodig is. Of misschien geeft een wandeling met een andere deelnemer je precies wat je nodig hebt.

Juist in de lege ruimte
kan jouw eigen proces zichzelf ontvouwen.

Extra mogelijkheden
In de vrije ruimte is er tijd voor een Tarot-legging, schilderen en/of mantra zingen. Zo nodig een korte massage of healing.
Marjolijn geeft af en toe een workshop en nodigt je uit.

Om half vijf kom je weer met de groep bij elkaar.
De middagbijeenkomst staat in het teken van uitwisseling en verdieping. In deze bijeenkomst wordt het thema van de dag/week aangescherpt. Hoe ging het? Wat is er in je aangeraakt?

Tijdens het avondeten gaat de stilte weer in. In stilte samen zijn is een bijzondere beleving. Het is alsof je op een bepaalde manier nog dieper verbonden bent; met jezelf, de anderen en de omgeving. Je neemt het voedsel ook beter tot je.

Genieten ligt ineens zo voor de hand.

Soms is stilte confronterend of onwennig en heb je behoefte aan een gesprek. Dan vraag je iemand om even met je mee te gaan. Op een plek buiten de groep kan je gerust even iemand spreken.

Je sluit de dag gezamenlijk in stilte af met Mindful Tao.
Dit brengt je aandacht en je voelen in je lichaam. Je hart open naar jezelf, dankbaar voor deze dag, dankbaar voor de moed om dingen in jezelf aan te kijken en gericht op het omarmen en ondersteunen van jezelf.

Kom tot bloei
Je mag worden die je bent.
Je bent goed zoals je bent, ook nu al, met alles erop en eraan.
Je hoeft niet hard te werken.
Je mag ontvangen, genieten, ook als je vindt dat er nog zo veel te verbeteren valt.
Alles is er al. Die je ten diepste bent, die is er al, dat ben je al.
Zoals de mist in het dal in Juseu optrekt naarmate de dag vordert, zo kan hier de mist die jouw innerlijke zon versluierde, optrekken.

Wees welkom!

Casa Milan

Fijn als we deze mooie week met jou mogen genieten.

Klik voor praktische info, opgave en betalen hier
NB:
Door omstandigheden kan Ysbrand niet meedoen. Neem voor info en opgave contact op met Conny

Kijk vooral nog even naar het filmpje: