Conny natuur Berck 2016Als je goed bent afgestemd op je Hoger Zelf, dan ervaar je synchroniciteit in je leven. Dan zijn de juiste dingen er, op het juiste moment.

Er is harmonie en flow in je leven.

Ik heb de afgelopen tijd mogen ervaren wat dat is.
Het is leven in wonderen.
Het is: me dag in dag uit verwonderen over hoe alles zich rondom mij organiseert zodanig dat het precies klopt..
Ikzelf doe daar niet bewust iets voor.

Het is niks moeilijks of verhevens.
De sleutel is: heel eenvoudig steeds weer opnieuw luisteren naar binnen: “wat wil ik, wat klopt nu?”

En dat “wat wil ik?”, is niet het ego willen, het gaat meer om het bewust zijn van wat de behoefte is van binnen. En zelfs dat is het niet helemaal precies. Het is bijna meer zo iets als volgen wat ‘er wil’.
Het is subtieler dan de drammerige wil van het ik en de dwingende behoefte van de begeerte.

Naar binnen luisteren en volgen wat klopt is een  fundamentele keuze die je elk moment toepast.
In mijn geval geboren uit pijn. Het is de vrucht van een diep doorvoeld proces, waardoor ik gestopt ben te willen wat de ander wil en meer afgestemd raakte op mijn eigen kern.
Het is het goud, opgedolven in de diepten van mijn eigen schaduw.

Ik leefde de laatste tijd door zo’n beetje alle grote stress factoren heen die een mens maar kan hebben:
een onverwachte scheiding, dramatische ziekte (4 ingestorte wervels) een verhuizing en een grote verbouwing. Alles in 1 jaar tijd.
Er was zo bizar veel wat gedaan, bedacht, geleerd en beslist moet worden in mijn leven de laatste tijd. En zo divers, van gezinszaken, de studies van de kinderen, werk, huis, tuin., de verplichte studie Medische Basis Kennis enz. En tussendoor speelde nog steeds een stuk verwerking van rouw, met de boosheid, het ongeloof en de innerlijke dialogen die daar bij horen.
Onmogelijk, zou ik zelf denken. Maar ik denk er niet zo meer over. En ik ervaar het niet meer zo. Ik heb ruimte voor mijn kinderen, ik werk met plezier, ik voel me doorgaans ontspannen en verwonder me over de flow.
Ik heb de controle los gelaten en ben in de volle stroom van het leven gestapt.

Ademen.
In de flow, in het moment, in overgave aan wat is. Nemend wat er Nu is, moment na moment en in dat moment Luisteren naar binnen. Volgen wat ‘er wil’.

Het zijn kleine dingen en er zijn honderden voorbeelden:
Zoals laatst in Frankrijk. Ik was moe en wilde alleen zijn. Mijn vrienden gingen zelf op avontuur uit en ik zat in het kamertje waar we de wifi kunnen opvangen mijn mails te kijken. Er kwam een bericht binnen van een vriendin die me waarschuwde dat heel noord-west Frankrijk binnenkort een benzine tekort zou hebben volgens NU.nl. Ik schrok en dacht: “ik ben in Noord Frankrijk en mijn tank is leeg. Ik wil nog wel naar huis!”
Ik besloot onmiddellijk te gaan tanken, ook al betekende dit dat mijn vrienden straks mogelijk in de regen voor de deur zouden staan.
Ik hing een briefje op en ging. Veel pompen waren al dicht, leeg. Er stond een lange rij auto’s bij het tankstation dat nog open was. Tenslotte was ik aan de beurt. Het was spannend… zou er nog benzine uit komen? De teller liep en ik herademde. “Gelukkig…. ” En toen stopte het. Er kwam niks meer. Het lijkt er op dat de laatste druppels in mijn auto zijn verdwenen! Ik had genoeg om Frankrijk uit te rijden.

Synchroniciteit? Engelen? God? Genade? Toeval?

Nee ik geloof niet meer in toeval. In mijn leven is te veel toeval de laatste tijd.
Aan de lopende band toevalligheden?
Hier speelt een wetmatigheid. De wetmatigheid waarover ik al vaak las.
Maar zoals het is met alles: je kan er over leren en lezen, maar het ervaren is hele andere koek.

Geef mij nog maar een tijdje dit leven, Leven in wonderen!

935364_10151460335549023_881257246_n