Je batterij opladen

Ook al bijna opgebrand? Troost je, er komt een heel nieuw jaar! Lees dit artikel en laad je energie op via de gratis mp3 onderaan.

Wat voedt jou werkelijk?
(lees hier over in mijn boek: de Tao van gezondheid bij het aarde element)

Als ik in groepen vraag: “wat voedt jou?”, dan worden nooit de pepernoten of kerstdiners genoemd. Ik vind dat heel opvallend.
Wat ons voedt, dat zijn de dingen waarvoor we dankbaar zijn en waar we van genieten. Dat kan natuurlijk lekker eten zijn, maar ook gezelligheid, schoonheid, vriendschappen…
Genieten of gevoed worden, vindt vooral plaats wanneer je open bent om te ontvangen; wanneer je hier en nu aanwezig bent en in contact met je omgeving.
Als je loopt te piekeren en te denken, kun je niet werkelijk genieten van wat de aarde en je lichaam je te bieden hebben.
Je leeft dan in je hoofd en/of in het verleden of de toekomst. Je loopt nog zaken uit het verleden te herkauwen en te verteren en je piekert over de toekomst.
Je energie is dan niet beschikbaar voor je spijsvertering en je bent niet open om te genieten (= gevoed te worden) van wat er NU is.
Gevoed worden kan het beste in het NU, in alle eenvoud, met al je zintuigen open om te ontvangen en te genieten. (en dus niet op de plekken waar angst en terreur ons brengen: in je veilige bunker, klaar om te vechten of gevlucht in je hoofd)
Probeer het eens uit: neem jezelf voor om gedurende één dagdeel zo veel mogelijk je zelf steeds weer terug in het NU te brengen. Adem diep, laat alles wat doorgaans je gedachtes beheerst zo veel mogelijk los en richt je er bewust op om  te genieten.
Telkens als je merkt dat je bezig bent met proberen iets goed te doen of te begrijpen en telkens als je merkt dat je denkt, adem je diep en open je al je zintuigen om te genieten van dat wat er NU is.
Zoek dingen die jou voeden, waarover jij je kan verwonderen of waar je dankbaar voor kunt zijn.

klik hier voor de mp3 die je helpt om je batterij op te laden.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees als eerste de laatste blogs

Inschrijven nieuwsbrief