Interview met Conny

Waar gaat het leven om? Hoe ga je om met moeilijke dingen? Hoe ben je jezelf en een ander werkelijk tot steun? Luister naar dit interview met Conny Coppen in de Back in Action Podcast

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik de opnames van dit interview zag!
Er is in mij toch altijd een drang om de kern in woorden te kunnen vatten.
Waar gaat het leven om? Hoe ga je om met moeilijke dingen?
Hoe ben je jezelf en een ander werkelijk tot steun?

Rita van ‘Mind Your Body’ in Harderwijk gaf me een podium en faciliteerde een interview van ruim een uur over de Tao, de weg door het leven, over de 5 elementen en over Dansen met de dood, dansen met de corona-maatregelen en wat deze tijd zoal in je aanraakt.
Luister en ontdek hoe de dynamiek van het leven ook in deze tijd een rol speelt.

In deze Podcast aflevering gaan we in op het Taoisme en de Chinese Geneeskunde. De 5 Elementen komen een voor een aan bod. Taoisme is de weg door het leven. Vanuit de Tao – een – ontstaat de splitsing. Er was het paradijs: een. Door de zondeval is er goed en kwaad ontstaan. Vanuit de polariteit tussen goed en kwaad, yin en yang, ontstaat het verlangen om weer terug te keren. Die strijd, die energie, stimuleren de fasen van groei en bewustwording.

Hoe groter het contrast, hoe groter de motor voor groei.

Als je goed door rouw en verlies heen gaat, dan kan je er goud uithalen. Zo ook in deze Crisis periode waar we nu uit komen. Er heerst angst in de maatschappij. Angst voor de dood. De tegenkracht voor angst is vertrouwen. In de kwetsbaarheid zit een grote kracht.

Kunnen wij dansen met de Dood? Dansen met de Corona-maatregelen?

Ok te beluisteren op Spotify en Sound cloud. Klik hier als je dat wilt. Je komt dan op de website van Rita Vaessen. Je vindt daar ook een link naar gratis 5 elementen Chi Kung oefeningen van Rita Vaessen

Deze reeks van 5 oefeningen uit de Qigong traditie. Voor de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze reeks is heel aangenaam om de energie weer te laten stromen door je lichaam. Fijn ook als je gewrichten vast zijn gaan zitten, of wanneer je veel gewrichtspijnen hebt. Elke oefening wordt rustig en duidelijke gedemonstreerd. Iedere oefening 4x. Deze reeks kan je prima dagelijks doen: om je dag mee te beginnen. Of juist om je dag mee af te sluiten. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en lees als eerste de laatste blogs

Inschrijven nieuwsbrief