Meditatieve oefeningen vanuit de Tao v Gezondheid

De komende tijd publiceer ik via live stream van Facebook zo veel mogelijk dagelijks oefeningen.
Klik hier om naar mijn facebook pagina te gaan

  1. Er zijn in ieder mensenleven periodes waarin je beproefd wordt. Misschien heb je het gevoel dat je het niet aan kan. Misschien verlies je de controle, weet je niet wat je moet doen. Dat is een moment om een oefening zoals deze te doen. Het helpt je om weer in je lichaam te komen, de verkramping die de angst met zich mee brengt, los te laten en je weer te verbinden met ‘dat wat het weet’ en met Bronnen van steun. Dit is deel 1. Deel 2 gaat iets dieper naar het fysieke. Conny Coppen heeft 40 jaar ervaring als therapeut en coach bij levensvragen. Zij schreef een aantal boeken waaronder ‘de Tao van Gezondheid. Voor de oefeningen put zijn uit haar kennis en ervaring vanuit de Chinese Geneeskunde en haar rijke ervaring als mens en therapeut.Klik op de afbeelding voor het filmpje

    Deel 2

3e filmpje:
Afweersysteem versterken

Ontspannen in je emotie

Van lastige emoties wil je doorgaans weg. Er ontstaat dan spanning in je lichaam. De emotie zet zich vast of je gooit het naar buiten, maar je kan niet meer bij het diepere, onderliggende gevoel komen. Ontspannen in de emotie helpt je om de waarnemer te blijven van hetgeen je voelt. Daardoor kan er heling plaats vinden en inzicht komen.
Veel mensen hebben baat bij deze oefening.
Voel je vrij om de link te delen als je denkt dat iemand er iets aan heeft.

De hartklank. Van pijn op je ziel naar liefde en wijsheid

In dit filmpje vertelt Conny over het vuur-element en de essentiële kwaliteiten van het hart. Leer jezelf liefde geven, breng herstel en energie in de meridianen van het hart en schoon je hart op d.m.v. de hartklank. De manier van vertellen en werken geeft een indruk van hoe Conny werkt met de Mindful Movement (doorgaans iets minder verhaal, net genoeg om feeling te hebben met wat je doet en waarom) Mindful Movement houdt in: Goed in je lijf komen d.m.v. adem, losmaken, yoga, grondings-oefeningen, Chi Kungs en de 6 helende klanken uit de Tao, op eigen wijze gebracht vanuit Conny’s geïntegreerde kennis en ervaring (in dit filmpje de hartklank). We eindigen de lessen met een korte massage. Zo ga je opgefrist en met nieuwe energie weer naar huis. Ondersteuning: Conny’s boek de Tao van gezondheid is leidraad in de oefeningen.

Vrienden-kring healing.

In je hart kan je een ander nabij zijn. Dat werkt echt. Een impressie kan je lezen in het boekfragment onder aan deze pagina.
Klik hier voor meer info over de Vrienden-kring healing