Meditatieve oefeningen vanuit de Tao v Gezondheid

De komende tijd publiceer ik mijn nieuwbrieven, oefeningen en artikelen op Facebook.
Klik hier om naar mijn facebook pagina te gaan.
Klik hier om je aan te menden voor mijn nieuwsbrief. Ontvang af en toe een mooie tekst of oefening en blijf op de hoogte. Tijdelijk kan je nu bij aanmelding ook het gratis e-book ‘ik wens je veel geluk’ downloaden, vol inspiratie.

Er zijn in ieder mensenleven periodes waarin je beproefd wordt. Misschien heb je het gevoel dat je het niet aan kan. Misschien verlies je de controle, weet je niet wat je moet doen. Dat is een moment om een oefening zoals deze te doen. Het helpt je om weer in je lichaam te komen, de verkramping die de angst met zich mee brengt, los te laten en je weer te verbinden met ‘dat wat het weet’ en met Bronnen van steun. Dit is deel 1. Deel 2 gaat iets dieper naar het fysieke. Conny Coppen heeft 40 jaar ervaring als therapeut en coach bij levensvragen. Zij schreef een aantal boeken waaronder ‘de Tao van Gezondheid. Voor de oefeningen put zijn uit haar kennis en ervaring vanuit de Chinese Geneeskunde en haar rijke ervaring als mens en therapeut.Klik op de afbeelding voor het filmpje om de oefening mee te doen.

Stuur de oefeningen gerust naar iemand door. Dat kan je gemakkelijk doen door de link (https://www.connycoppen.nl/vers/wp-admin/post.php?post=3826&action=edit&classic-editor&classic-editor__forget) te kopieren en in een whatsapp, Facebook of email te plakken.
Deze oefeningen zijn er om mensen te steunen, want juist in deze tijd is het onze taak om zelf, in ons eigen leven voorbij de angst te gaan. Daardoor wijzen we de weg, niet door mooie woorden, maar door hoe we leven. Mijn boek ‘Dansen met de dood’ beschrijft die weg in de vorm van een roman: hoe ga je om met kwetsbaarheid, met angst, met ziekte en dood?

Dank je wel voor je moed om de dingen aan te gaan, om naar – en door – de angst heen de weg naar de Liefde weer te zoeken. Ik weet zeker dat je deze zult vinden.

Ontspannen, opladen en weer vertrouwen.

Hoe vind je jouw weg in alle veranderingen? Hoe kan je ankeren in een vertrouwen dat onder alles ligt en daar steeds weer naar terug keren? Angst maakt klein, verkrampt en zorgt ervoor dat je afgesloten raakt van de Bron en van je innerlijke weten. Misschien is deze oefening een steun voor je.
Stuur de link naar deze pagina of de video gerust door naar anderen.


Afweersysteem versterken

Ontspannen in je emotie

Van lastige emoties wil je doorgaans weg. Er ontstaat dan spanning in je lichaam. De emotie zet zich vast of je gooit het naar buiten, maar je kan niet meer bij het diepere, onderliggende gevoel komen. Ontspannen in de emotie helpt je om de waarnemer te blijven van hetgeen je voelt. Daardoor kan er heling plaats vinden en inzicht komen.
Veel mensen hebben baat bij deze oefening.
Voel je vrij om de link te delen als je denkt dat iemand er iets aan heeft.

De hartklank. Van pijn op je ziel naar liefde en wijsheid

In dit filmpje vertelt Conny over het vuur-element en de essentiële kwaliteiten van het hart. Leer jezelf liefde geven, breng herstel en energie in de meridianen van het hart en schoon je hart op d.m.v. de hartklank. De manier van vertellen en werken geeft een indruk van hoe Conny werkt met de Mindful Movement (doorgaans iets minder verhaal, net genoeg om feeling te hebben met wat je doet en waarom) Mindful Movement houdt in: Goed in je lijf komen d.m.v. adem, losmaken, yoga, grondings-oefeningen, Chi Kungs en de 6 helende klanken uit de Tao, op eigen wijze gebracht vanuit Conny’s geïntegreerde kennis en ervaring (in dit filmpje de hartklank). We eindigen de lessen met een korte massage. Zo ga je opgefrist en met nieuwe energie weer naar huis. Ondersteuning: Conny’s boek de Tao van gezondheid is leidraad in de oefeningen.

Vrienden-kring healing.

In je hart kan je een ander nabij zijn. Dat werkt echt. Een impressie kan je lezen in het boekfragment onder aan deze pagina.
Klik hier voor meer info over de Vrienden-kring healing