Nieuw boek: Levenswinst. Download het eerste hoofdstuk gratis.

De Tao van Gezondheid

De Tao van Gezondheid

In ‘De tao van gezondheid’ onderstreept Conny Coppen het belang van balans, inzicht en groei. De crisis van ons persoonlijke welzijn en onze samenleving kunnen we oplossen met de holistische zienswijze van het taoïsme. Onze organen vormen de verbindende schakels tussen psychologie, bezieling en het lichaam. Wanneer zij niet goed functioneren, stagneert onze levensenergie, de bron van veel klachten op fysiek en emotioneel vlak. Een praktisch werkboek dat de kwaliteit van je leven verandert.

''Een quote uit het boek waardoor mensen het verhaal in getrokken worden en het boek wel moeten lezen''

Kernpunt 1

De Tao van gezondheid belicht de organen als verbindende schakels tussen de psychologie, de bezieling en het lichaam. Daarbij is het ook een praktisch werkboek.

Kernpunt 2

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis pulvinar 

Kernpunt 3

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis pulvinar 

Play Video

''Wat een boek. In een ruk uitgelezen''

Conny Coppen heeft een boek gecomponeerd (schrijven is te kleinschalig qua uitdrukking voor wat het boek allemaal meer is dan schrijven) dat vertaald moet worden. 
Ik kan het eenieder aanbevelen.
Antoinette Janssen

Als eerste op de hoogte zijn?

Wees de eerste die nieuwe boek releases ontvangt

Inschrijven nieuwsbrief

de Tao van Gezondheid, een natuurlijke weg van groei en evenwicht

Tao_vande_gezondheid‘Eén van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Er staat ZO veel in waar ik wat mee kan. Er openen zich allemaal nieuwe wegen. En geschreven van hart tot hart. Een aanrader! (Hanneke)

Dit holistische, toegankelijk geschreven boek biedt inzicht in de individuele, maatschappelijke en wereldwijde gezondheid. De Tao van gezondheid belicht de organen als verbindende schakels tussen de psychologie, de bezieling en het lichaam. Daarbij is het ook een praktisch werkboek. Als basis is de kennis van de acupunctuur en het taoïsme gebruikt, gecombineerd met inzichten en ervaringen uit dertig jaar werk met mensen op het vlak van de complementaire zorg.

Met 45 illustraties, gemaakt door Paul van Kan en bewerkt door Pjotr van Kan. 
(248 blz. € 19,95) ISBN10- 902020744X. ISBN13- 9789020207446
Verkrijgbaar in de boekhandel en online boekhandels of Bol.com.

Alles over dit boek inclusief gratis downloads

Commentaar van een paar lezers :

“
Conny Coppen heeft een boek gecomponeerd (schrijven is te kleinschalig qua uitdrukking voor wat het boek allemaal meer is dan schrijven) dat vertaald moet worden. 
Ik kan het eenieder aanbevelen.”
Antoinette Janssen

Duidelijk de juiste mix van theorieboek en ‘voelboek’.
Je bent een sterauteur en een geweldig mens.’

Claudia vd Ende, uitgever. 26 juni 2012

Nog meer spontane reacties van lezers:
Heel duidelijk en diep. Het heeft me een breder zicht in de vijf elementen en meridianen gegeven. Een grote hulp voor mijn eigen werk als therapeut . Veel dank.
”Monika

 

Een geweldig boek voor mijn patiënten. Het is een aanvulling en ondersteuning voor mijn werk, omdat zij hiermee dieper inzicht dreigen en zelf aan de slag kunnen. A de Bruin, acupuncturist

 

Prachtige info, brengt ideeën om de punten van de wondermeridianen te combineren met de voetreflex- en andere behandelingen die ik toepas en maakt me blij omdat alles zichzelf zo vanzelf met alles verbindt en nieuwe visie geeft. Gerry van den Brekel, therapeut

 

Antoinette Janssen: een fantastische boek. 
Er is nogal wat commotie geweest in mijzelf rondom Conny Coppen’s boek vooraleer ik erin begon te lezen. Waarom? Er is zoveel aan hypes rondom “Tao” dat ik met een enorme skepsis notitie nam van “De Tao van Gezondheid”. In een groep over het boek, op LinkedIn, heb ik haar vragen gesteld, heel veel vragen. Mijn kritische houding verzachtte door haar antwoorden. Heb vervolgens zelfs het boek besteld, maar wilde het eigenlijk al weer weggooien voor het ook maar geopend te hebben. Zoveel innerlijk verzet. 
Ik kon het echter niet weggooien en ik nam het vanaf Nederland, waar het afgeleverd was, mee naar Noorwegen. 
Toen begon ik. En ben sinds het lezen van slechts enkele bladzijden helemaal om. Ik kan niet wachten tot het helemaal gelezen, liever gezegd: bestudeerd is, vooraleer ik deze aanbeveling schrijf, want dat gaat heel lang duren, het kost veel tijd om alles wat er in staat tot je te nemen en een plek te geven. Het gaat enorm diep. 
Het is een pretentieloos boek, daarmee bedoel ik: ik kan haar nergens betrappen op hoogdravendheid, betweterigheid, de wijsheid in pacht te hebben, alles te weten over Tao en Gezondheid, en toch, ze weet het. 
Dat is niet te pakken, of aan te wijzen, het gaat als een rode onzichtbare maar sterk aanwezig draad door het boek, al door enkele bladzijden met uitleg. Studie. 
Mijn wens is dat dit boek in handen gaat komen van allen die geïnteresseerd zijn in geneeskunde. Werkelijke geneeskunde. Die begrepen hebben of gaan begrijpen dat onze westerse op pure wetenschap gebaseerde gezondheidszorg niet toereikend is, en in feite alles wat gezond makend is in de weg staat, door de beperkte materialistische visie op de heelheid van de mens (alleen fysieke realiteit), vanwege dat wat we als mens meer zijn en daarin niet gezien noch erkend worden.

 

‘Het mooie van je Tao-boek is dat je er telkens een stukje uit kan lezen en dan denk ik; he he. een mens die het begrijpt en nog opschrijven ook! Het geeft troost en ik hoop van harte dat er een nieuwe mentaliteit komt. Niet meer macht en geld die de dienst uitmaken maar liefde en mededogen. Zoals mijn vader vertelde: ” de zachte krachten zullen overwinnen”. Daar geloof ik in.’
Christine Heijstek 13 juli 2012 4.

“Het boek De Tao van Gezondheid, van Conny Coppen, is goed opgebouwd en goed onderbouwd. Ik vind het duidelijk te volgen: van polariteiten via elementen naar organen en groei.”

 


Henk van Gestel ma 20 aug 2012 . “
Beste Conny, ik heb uw boek juist uitgelezen en ik vind het heel duidelijk en diep. Het heeft me een breder zicht in de vijf elementen en meridianen gegeven. Een grote hulp voor mijn eigen werk als therapeut . Veel dank.
”

 

Monika. “Je boek ‘de Tao van gezondheid’, ligt op mijn bureau en ik wil je zeggen dat ik er meer dan blij mee ben. Prachtige info, brengt ideeën om de punten van de wondermeridianen te combineren met de voetreflex- en andere behandelingen die ik toepas en maakt me blij omdat alles zichzelf zo vanzelf met alles verbindt en nieuwe visie geeft.
 En jij bent daar met je boek zeker een schakel in voor mij.
 Daarom dank vanuit mijn hart ,
Hartgroet” Gerry van den Brekel.

 

” Ik kan niet wachten, ik ben pas op p. 44 van je boek en de ontroering die ik voelde, die verbondenheid met het leven. Zo prachtig, ook het verhaal van die kleine jongen….zo herkenbaar…. Ik kocht het boek intuïtief zoals ik dat met boeken doe. Heel fijn om te weten dat er zoveel mensen zijn die bezig zijn met hetzelfde, elk op onze eigen manier.Dank je wel, ik ga verder lezen ;)” 
Chantal Bolland. Antwerpen België

 

“Vorige week heb ik je boek gekocht, eigenlijk omdat ik vond dat ik het moest lezen omdat ik jou ken en als therapeut erg waardeer. De inhoud van jouw boek heeft me verrast. Behalve jouw kennis die je gedeeld hebt, heb je zoveel meer geschreven..
Ik ben er van onder de indruk. (zo in woorden krijg ik niet eens verwoord wat me allemaal raakte)
. Ergens had ik info mbt Chinese geneeskunde verwacht… wat er natuurlijk ook heel duidelijk en fijn in beschreven is. Maar je ervaringen er omheen… jouw manier van in je therapeut/mens zijn staan. Ik heb het boek bijna in dit weekend uitgelezen. Zelfs al je genoemde punten gedaan en oefeningen gedaan.. Conny, mijn complimenten” Het is zo duidelijk en uitnodigend. Is het raar dat ik ‘trots ben op je’?
en wat heb je al jouw wijsheid er mooi in weergegeven en heel mooi verwoord. Ik wil je dit toch even delen.” Leoni van Rosenberg, natuurgeneeskundig therapeut [/learn_more]

De Tao van gezondheid

C.d.'s Tao van gezondheid

Deze c.d. is als een uittreksel uit het boek de Tao van Gezondheid.
Een heerlijke meditatieve invoel-oefening waar je weer even een boost van krijgt.
klik op de foto voor meer info.
Er zijn ook c.d’s en mp3 c.d.’s verkrijgbaar van Het vuur element en het water element.
Klik daarvoor op deze link of scrol naar beneden.

Gratis downloads van oefeningen uit het boek

Meditatieve introductie van 30 minuten “de reis door de elementen.mp3” »

MP3 leverklank
MP3 waterelement

MP3 longklank, klik op het pijltje hieronder

MP3 Intro en meditatieve reis door de organen – Deel 1 Lezing op 21-09 in Alkmaar en
Vragen en antwoorden (oa overgeërfde ziekten en patronen en de bijzondere tijd waarin we leven) – Deel 2 Lezing op 21-09 in Alkmaar

Klik op onderstaande foto's, voor Conny's boekpresentatie. Internationale therapeuten beurs, november 2012.

Duidelijk de juiste mix van theorieboek en ‘voelboek’.
Je bent een sterauteur en een geweldig mens.’

Claudia vd Ende, uitgever. 26 juni 2012

Claudia vd Ende

Uitgever

“
Conny Coppen heeft een boek gecomponeerd (schrijven is te kleinschalig qua uitdrukking voor wat het boek allemaal meer is dan schrijven) dat vertaald moet worden. 
Ik kan het eenieder aanbevelen.”
Antoinette Janssen

 

 

Antoinette Janssen

Therapeut

“De inhoud van jouw boek heeft me verrast.  Behalve jouw kennis die je gedeeld hebt, heb je zoveel meer geschreven..
Ik ben er van onder de indruk. (zo in woorden krijg ik niet eens verwoord wat me allemaal raakte)
.
Ergens had ik info mbt Chinese geneeskunde verwacht… wat er natuurlijk ook heel duidelijk en fijn in beschreven is. Maar je ervaringen er omheen… jouw manier van in je therapeut/mens zijn staan.
Ik heb het boek bijna in dit weekend uitgelezen. Zelfs al je genoemde punten gedaan en oefeningen gedaan..
Conny, mijn complimenten” Het is zo duidelijk en uitnodigend.
Wat heb je al jouw wijsheid er mooi in weergegeven en heel mooi verwoord.

Leoni van Rossenberg

natuurgeneeskundig therapeut

Leven = groei, harmonie en balans

Over dit boek

Dit holistische, toegankelijk geschreven boek biedt inzicht in de individuele, maatschappelijke en wereldwijde gezondheid. De Tao van gezondheid belicht de organen als verbindende schakels tussen de psychologie, de bezieling en het lichaam. Daarbij is het ook een praktisch werkboek. Als basis is de kennis van de acupunctuur en het taoïsme gebruikt, gecombineerd met inzichten en ervaringen uit dertig jaar werk met mensen op het vlak van de complementaire zorg.

Bestelinfo

De Tao van Gezondheid is bij iedere boekhandel te bestellen.
Online bestellen bijvoorbeeld bij de Wijze Kater of bij Boekenbestellen.nl
De Tao van Gezondheid; een natuurlijke weg van groei en evenwicht.
Met 45 illustraties. 
248 blz. € 19,95. ISBN10- 902020744X. ISBN13- 9789020207446

 

Filmpje over de Tao van gezondheid met Kinderen

Klik op de foto voor een filmpje over Conny’s boek
en hoe de kennis en oefeningen bij kinderen te gebruiken. 4,5 minuut.
Leer hoe je kinderen bijvoorbeeld kan ondersteunen als er sprake is van boosheid of frustratie en hoe je ze op een speelse manier kan helpen om beter in hun vel te komen en zich steviger te voelen.

Errata

  • pag. 229 : Aanvulling bij blz 229 »
  • pag. 101 : Er wordt Hartig genoemd als smaak bij vuur element. Dit moet ‘bitter’ zijn.
Lezing therapeuten beurs deel 1
Lezing therapeuten beurs deel 3