Dansen met de dood

Als de 9-jarige Christel plotseling haar broertje verliest, stort haar wereld in. Hoe diep dit trauma haar leven heeft bepaald, wordt helder als ze op haar 45e kanker krijgt. De zoektocht naar genezing brengt haar diepe helende ervaringen en inzichten.  

Dit is een inspirerend en diepzinnig verhaal over omgaan met rouw en verlies, moeilijke keuzes als je kanker hebt, innerlijke krachtbronnen en de essentie van genezing. 
Een aanrader voor hulpverleners, psychologen en iedereen die met ernstige zieke en verlies in aanraking komt. 

''Er is een kind vanbinnen; kwetsbaar, mooi en puur. Het is in shock en voelt zich alleen. Er is geen ruimte voor haar. Om haar heen is ontreddering. Ze kan haar gevoelens niet toelaten. Ze moet er voor de anderen zijn. ''

Een beter mens

Het filmpje hiernaast is opgenomen tijdens een presentatie van Dansen met de Dood. 

Conny legt uit: ‘Met kennis alleen kom je er niet. Ik heb juist die vaak zo moeizame, verwarrende weg naar heling herkenbaar willen neerzetten. Omdat het zo belangrijk is dat je jezelf niet als een slavendrijver opjaagt in je drang om een beter of gezonder mens te worden.’ 

Verandering

De vlinder symboliseert de weg van heling en transformatie die we als mensheid kunnen gaan in tijden van crisis en grote veranderingen. 

Oude vormen veranderen. Dat roept angst op. Krijgt deze angst de leiding, of vinden we innerlijk toegang tot een diepere kracht waar we vertrouwen uit kunnen putten, zodat we individueel en als mensheid kunnen transformeren tot een samenleving die liefdevol, zorgzaam en vrij is? 

Interview

Te gast in het prachtige programma ‘Waarheen Waarvoor’ van uitvaartondernemer Koop Geersing, die als goed luisteraar, goede vragensteller en mooi mens, het beste uit je haalt.  

Een warmhartig interview over de gevolgen van een plotseling verlies en hoe een vroeg verlies diep kan doorwerken in een mensenleven. In de tweede helft gaat het ook over de dilemma’s die je tegenkomt als je kanker krijgt. Meer weten over het interview? Klik hier.

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Download hier alvast een inkijkexemplaar.

Audio

Conny Coppen leest een stuk voor uit haar boek Dansen met de dood. 

''Ik heb dit boek in één adem uitgelezen''

''Ik heb dit boek in één adem uitgelezen. Niet alleen herkende ik eigen processen (terwijl ik nooit kanker heb gehad), maar ook de zuivere manier waarop Conny de lastige communicatie die de hoofdpersoon heeft met haar dierbaren naar buiten weet te brengen, ervaar ik als buitengewoon: buiten het gewone van wat we gewend zijn. Dit boek gaat over communicatie. Communicatie met jezelf en hoe bepalend dit is voor de communicatie naar buiten. Hoe wezenlijk belangrijk het is jezelf beter te leren kennen op diepere lagen, waardoor er ruimte en vrijheid kan ontstaan over hoe je met de dingen omgaat''
Yeske van Houwelingen

Als eerste op de hoogte zijn?

Wees de eerste die nieuwe boek releases ontvangt

Inschrijven nieuwsbrief