Helende reis

Innerlijke bevrijding

Een helende reis helpt je om je Innerlijk te bevrijden van oude pijn, oude overlevingspatronen en diep liggende emotionele oorzaken van ziekte.
Ook toe te passen bij verslavingen, afvallen, veranderen van overtuigingen, loslaten van het verleden. Een helende reis is een diepgaand proces wat 1.5 – 4 uur tijd kan vragen.

De Helende reis is ontwikkeld door Brandon Bays en bekend geworden omdat zijzelf genas van een basketbal grote tumor in haar buik. Haar boek “de helende reis”, is vertaald in 32 talen.
Een helende reis biedt de mogelijkheid om een probleem bij de wortel aan te pakken. De insteek is heel anders dan in de psychiatrie of psychologie. Het gaat er nu niet om dat je je gevoelens leert controleren, maar dat je er dóór heen gaat naar de Bron of Kern van wie je bent.

We benaderen in een helende reis niet ‘het probleem’, maar veel meer zoeken we JOU; de innerlijke krachten, kwaliteiten en eigenheid van wie jij bent. Die jou die ónder de angsten, teleurstellingen en pijn nog altijd jou is, maar met wiens kwaliteiten en krachten jij je niet meer verbonden kon voelen door alles wat ‘er bovenop’ is gekomen.  Dat prachtige, liefdevolle, originele, stralende wezen wat in haar kern onaangetast gebleven is, en wat tegelijkertijd misschien zo onvindbaar is geworden onder alle overlevingspatronen van jou zelf en je voorouders 

lees meer

In de psychotherapie en door het lezen van boeken leer je vaak begrijpen wat er in je leven gebeurd is en leren hoe je er anders mee om kunt gaan. Het werken met de helende reis is complementair hieraan; Je gaat het opnieuw ervaren vanuit een volwassen bewustzijn en in een nieuwe, veilige setting, waardoor de oude ‘betovering’ wordt verbroken, er vergeving kan plaats vinden en je in staat wordt gesteld om jezelf diepgaand te bevrijden van oud zeer en oude, ongezonde emotionele banden. Emotionele bevrijding. Het effect is vaak dat verandering vanZelf (vanuit het Zelf) komt en daarmee veel minder ervaren wordt als ‘werken’ aan jezelf. Deze verandering kan ook direct fysiek doorwerken waardoor op fysiek vlak a.g.v. dit werk genezing kan optreden. Daarbij ondersteunt het helende reis-werk je om de innerlijke balans, de innerlijke kracht en levens-zin weer terug te vinden. Hoe veel helende reizen je wilt doen is afhankelijk van de diepte en omvang van de thema’s die spelen. Innerlijke bevrijding is een weg. Hoe veel stappen je op deze weg moet zetten om tot fysieke genezing te komen is moeilijk te zeggen. Een helende reis wordt niet gestuurd of bepaald door het bewuste verstand. Dat is wel wakker aanwezig, maar een reis valt of staat met het vertrouwen wat je kunt hebben in die diepe, onderliggende wijsheid; dat onzichtbare ‘iets’ dat weet heeft over jouw leven. dat ‘iets’ wat je haar doet groeien en je hart doet kloppen en wat je cellen deed groeien in de juiste vorm en functie toen jij nog in de buik van je moeder tot ontwikkeling kwam.

Je hebt me echt fantastisch geholpen. Mede door jouw geduld en waanzinnige intuïtie zijn we bij die plek aanbeland. Mijn reis was life changing! Dankjewel.

Ik voel me zooooveel lichter. Alle argumenten die mij blokkeerden, alles wat in de weg leek te staan… het is verdwenen. Het komt af en toe nog langs, ik word er dan aan herinnerd maar het klinkt en voelt niet meer als waarheid. Het is geen logica meer. Sinds ik die maandag na de reis had besloten om volledig zelfstandig te ondernemen, komt alles naar me toe. Er staat letterlijk niets meer in de weg (oké, een paar andere kleine dingetjes), er is zoveel synchroniciteit in mijn leven. Ik heb iemand ontmoet heel bijzonder, die op dezelfde manier in het leven staat en waarmee ik op zoveel lagen een connectie voel. Heel bijzonder. Daarnaast doen er zich allerlei andere ontmoetingen voor en lijken dingen zo te horen. Zo bedoeld te zijn. Het meest wonderlijke is dat ik weer een ruimte voel en een kinderlijke speelsheid. Alles voelt veel minder als risico nemen, als zwaar. Mensen schatten mij heel jong qua leeftijd, dat is onwijs grappig. Ik voel mij nu verantwoordelijk op een andere manier. Ik voel me veel meer dienstbaar, ik voel en zie dat ik de controle op heb gegeven en dat voelt fijn. Ik voel me verantwoordelijk om naar binnen te blijven kijken, te blijven luisteren en voelen of ik nog op de goede weg ben. In plaats van afgescheidenheid voel ik mijn deelname aan het geheel en mijn taak daarin. Mijn verstand en mijn ego sturen mij niet meer, ik word geleid door mijn hart en durf het nu ook te laten gebeuren. Verstand en gevoel komt steeds meer in balans.

anoniem

Ik wilde graag in een kinderdagverblijf werken, maar wat ik ook probeerde mensen zagen mijn onzekerheid en niet wie ik echt ben als persoon.Tijdens de helende reis zag ik mijn leven van de afgelopen 33 jaar in een film terug en het moment van mijn geboorte daar stopte de film. Ik voelde mij niet welkom , want mijn ouders waren om verschillende redenen niet klaar voor mijn komst.
Mijn leermoment van deze ervaring is dat de beslissingen die ik neem goed zijn voor mij wat andere mensen er ook van zeggen.
Ik heb mijn ouders vergeven dat ze niet klaar waren voor mijn geboorte, waardoor het gevoel van niet welkom zijn op deze wereld gezien is en doorbroken is zodat ik mij niet meer alleen voel en ik ben wie ik ben met veel kracht en zelfvertrouwen.
Drie weken na deze helende reis heb ik een baan gekregen in een kinderdagverblijf.

Ellen Hageman

natuurgeneeskundig therapeut en kinder begeleider

Contact

Een helende reis helpt je om je Innerlijk te bevrijden van oude pijn, oude overlevingspatronen en diep liggende emotionele oorzaken van ziekte.
Ook toe te passen bij verslavingen, afvallen, veranderen van overtuigingen, loslaten van het verleden. Een helende reis is een diepgaand proces wat 1.5 – 4 uur tijd kan vragen

Hoe veel helende reizen je wilt doen is afhankelijk van de diepte en omvang van de thema’s die spelen. Innerlijke bevrijding is een weg. Hoe veel stappen je op deze weg moet zetten om tot fysieke genezing te komen is moeilijk te zeggen