Nieuw boek: Levenswinst. Download het eerste hoofdstuk gratis.

Acupunctuur en haar visie op gezondheid

herstelt harmonie, doorstroming en balans.

De diepste kern van gezond of ziek zijn ligt in het al dan niet kunnen stromen en leven in verbinding met je Bron.- Conny Coppen, Uit 'de taal van hart en handen' manuscript juni 2014 Conny Coppen
Acupunctuur

Conny Coppen persoonlijk over acupunctuur en haar kijk op gezondheid en ziekte:

“Wat ik zelf het mooiste aan acupunctuur vind is: hoe meer ik er in thuis raak, hoe mooier het wordt. Alles klopt en je gaat het overal om je heen zien als je het leert herkennen. De acupunctuur is geënt op het Taoïsme. Het Taoïsme is een eeuwenoude wijsheid en levensfilosofie die ons inzicht geeft in de wetmatigheden van de natuur en van het leven in het algemeen. Het is uiterst holistisch en prachtig. In de kern draait alles om balans en doorstroming. Zonder doorstroming is er geen groei, geen beweging en geen leven. En disbalans is de grondoorzaak van alle ziekte. In het lichaam, als ook in de maatschappij en in relaties.

Naarmate de kwantumwetenschappen de energetische aard van het universum in kaart brengt, wordt de Chinese geneeskunde ( acupunctuur) beter te begrijpen.

Acupunctuur gaat echt niet alleen om het prikken van naalden. het is vooral een manier van denken waarvan iedere psycholoog, arts en hulpverlener op de hoogte zou moeten zijn. Het biedt namelijk een fantastische aanvulling op onze westerse kennis, juist omdat het uit een heel andere – zeer holistische- kijk op gezondheid en ziekte voort komt. Kijk nog even bij boeken, naar mijn boek ‘ de Tao van gezondheid’. Het is speciaal geschreven voor wie er niet zo veel van weet, maar wel graag op een begrijpelijke manier kennis wil maken met het gedachtegoed waarop de acupunctuur gebaseerd is.”

Een acupunctuur behandeling kan helpen bij alle mogelijke klachten. Conny combineert de acupunctuur met healing technieken en met materialen en kennis die ontwikkeld zijn vanuit de nieuwste kwantum-wetenschappelijke inzichten.

Een behandeling kan alleen uit acupunctuur bestaan, maar ook gecombineerd worden met gesprek en/of massage-healing waarin de kennis van de Chinese geneeswijzen een belangrijke rol speelt.

Ter ondersteuning tussen de behandelingen is ook Tachopunctuur mogelijk. Dit is een nieuwetijdse vorm van acupunctuur zonder naalden die  ingezet kanworden ter ondersteuning van de behandeling en is heel goed thuis zelf toe te passen. Ook heel geschikt voor kinderen.

Meer informatie

Acupunctuur en TCM

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Alleen acupunctuur consulten worden door de aanvullende verzekeringen vergoed.

Lees meer over acupunctuur en zie bij welke klachten welke klachten het een geschikte therapie is Acupunctuur is

Uitleg in een filmpje »

Pijnlijk?
Adem en glimlach. Acupunctuur is niet eng en niet pijnlijk. De naadjes zijn heel dun, ze zijn niet te vergelijken met de dikke injectienaalden uit het ziekenhuis. De naaldjes worden op specifieke plaatsen (acupunctuurpunten) in de huid gestoken (punctuur), waarna in het lichaam verschillende biologische reacties ontstaan die meetbaar zijn. Zo ontstaan er reacties plaatselijk in de huid. Hartslag, bloeddruk, darmbeweging en zelfs hormoonafgifte aan het bloed kunnen beïnvloed en gemeten worden. 

Vaak gebruik ik gerichte aandacht, healing technieken, moxa (warmte) e.a. in plaats van naalden, om de acupunctuur punten te activeren. Acupunctuur is erg effectief bij stress, pijn en verslaving, maar ook bij andere problemen zoals overgewicht, psychische problemen etc. In feite kan acupunctuur overal op toegepast worden, zowel bij de mens als bij dieren. 

Eng en pijnlijk? Nee hoor!

Oorsprong
Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze die al zo’n 3500 jaar (en wellicht nog langer) bestaat. Het is nauw verbonden met de Chinese filosofie die voortkomt uit het Taoisme. Conny’s boek ‘de Tao van gezondheid’ geeft er inzicht in en is daarnaast een zelfhulp boek, ondersteunend bij de behandelingen. Een uitgangspunt van acupunctuur is dat iedereen die leeft, ‘levensenergie’ bezit. Levensenergie, ook wel Chi genoemd, stroomt in het lichaam door meridianen. Meridianen zijn de energiebanen van het lichaam. Verstoring in deze energiestroom kunnen resulteren in lichamelijke of psychische klachten. Met acupunctuur wordt de energie in balans gebracht door aanraking van speciale punten in het lichaam.

Oorsprong van de acupunctuur

Yin en yang in de zorg
Net zoals in het menselijk lichaam is ook in de geneeskunde het samengaan van, en een goede harmonie tussen, yin en yang essentieel. Hoe je het ook wendt of keert: het gaat altijd om de balans. De respectvolle, contactvolle dans tussen twee complementaire polen. Ook in de geneeskunde en de zorg in het algemeen.
Zolang de ene groep de andere minacht of veroordeelt is de gezondheidszorg niet gezond.
Als je op deze link klikt, vind je een schematische opsomming van kwaliteiten in de zorg, gerangschikt als yin en yang.

 

De dans van yin en yang

Contact

Beroepsvereniging en vergoeding
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).
Dat betekent dat acupunctuur consulten door veel aanvullende verzekeringen vergoed worden. Kijk het even na in de polis.

Meer praktische praktijk informatie of een afspraak maken: