Nieuw boek: Levenswinst. Download het eerste hoofdstuk gratis.

Een cursus om stap voor stap te leren
om op elk moment en overal
diep te ontspannen en je doelen te visualiseren.

Over autogene training:

Autogene training wordt wel de yoga van het westen genoemd. Het is ontworpen voor de westerse mens. Met autogene training leer je stap voor stap op een eenvoudige en gestructureerde manier om je lichaam en geest te ontspannen. Je programmeert die ontspannen toestand in door middel van zinnen die je steeds herhaalt. Het effect is dat je lichaam op den duur ‘op commando’ ontspant. Je kunt het altijd en overal inzetten.
Autogene training kan ook worden ingezet om gericht nieuwe reactiepatronen te programmeren. Zo kun je je lichaam trainen om gezonder om te gaan met bepaalde situaties (zoals examenstress, je lastige schoonmoeder of de verleiding van een sigaret). Een prettige en zeer effectieve manier om jezelf te ondersteunen.

Effecten van Autogene training

Wanneer je regelmatig autogene training doet, zul je merken dat je lichaam minder stress opbouwt gedurende de dag.
De balans tussen de sympaticus (het deel van het zenuwstelsel dat zorgt voor actie, stress en bezig zijn) en de para-sympaticus (dat deel van het zenuwstelsel wat zorgt voor rust en herstel) herstelt zich. Daardoor heb je meer energie voorhanden als dat nodig is, en is je lichaam in de tussentijden meer in rust.

De autogene training bouwt hiertoe langzaam op. Systematisch en stap voor stap leer je om je dieper te ontspannen. Eerst door de zwaarte, dan de warmte, de hartslag, de ademhaling en tenslotte de zonnevlecht.

De zonnevlecht is een zenuwknooppunt wat zorg draagt voor de spijsvertering. Het is verbonden met de wilskracht en reageert sterk op emoties. Hoe vaker je in rust en overgave kunt zijn (wat je traint via autogene training), hoe meer energie er beschikbaar is voor de spijsvertering en voor de opbouw en het herstel van je lichaam. Daardoor herstelt je lichaam iedere dag opnieuw, wanneer je regelmatig
Autogene training doet. Het resultaat is -naast een gezonder en harmonieuzer leven- dat je minder slaap nodig hebt.
Wanneer je oefent voor je gaat slapen, is je slaap effectiever en dieper. Oefen je ook nog 1 of 2 maal overdag, dan is het effect nog sterker: niet alleen slaap je effectiever en dieper, je bouwt ook tijdens de dag minder spanning op. Door de affirmaties (die we nog gaan doen) train je daarnaast je lichaam en geest op die punten waar je normaliter stress oploopt.

Heb je eenmaal geleerd jezelf in een diepe ontspanning te brengen, dan kan je in deze diepe ontspanning je doelen visualiseren en/of met positieve affirmaties werken.

Op de c.d. wordt het hele proces van autogene training stap voor stap begeleid en als zelfstandig in te trainen cursus.
Neem gerust contact op voor individuele begeleiding op dit traject –of voor een training op de werkvloer of in opdracht-

Download cd hoes

Download cd hoes

Inhoud cd:

  1. inleiding
  2. eerste blok: Rustig en ontspannen. Zwaar
  3. tweede blok: 1e + aangenaam stromend warm. Hart klopt rustig en regelmatig
  4. derde blok: 1e, 2e, + het ademt in mij. Zonnevlecht. Buik aangenaam warm
  5. inleiding over affirmaties
  6. vierde blok:1e, 2e, 3e +voorhoofd aangenaam koel affirmatie
 Uit een Italiaanse studie blijkt duidelijk dat eenvoudige ontspanningsoefeningen ‘kleine wonderen’ kunnen doen bij alle mensen die angstig of gespannen zijn.

De wetenschappers analyseerden 19 studies waar 1.231 mensen aan deelnamen. Alle onderzoeken hadden betrekking op de lichaam-geest connectie om angst en stress op een volkomen gratis en eenvoudige wijze te verminderen.
Toegepaste ontspanningsoefeningen, die iedereen overal kan doen, hadden het meeste succes en zorgden in 70 tot 80 procent van de gevallen voor een duidelijke vermindering van de angst en de spanningen.  (Stress verergert darmproblemen   Stressbeheersing is een manier van denken Citroenmelisse als antistress)
Bronnen: Manzoni GM, Pagnini F, et al. Relaxation training for anxiety: a ten-years systematic review with meta-analysis. BMC Psychiatry. 08 Jun 2;8(1):41

Bestellen:

Als Mp3: Maak € 6,00 naar ING bank nr:IBAN  NL61INGB5156800  tnv APH Coppen.
Stuur na het overmaken van het bedrag een email naar info@connycoppen.nl. Meld dat je geld hebt overgemaakt en graag de mp3’s van de door jou gewenste c.d. wilt ontvangen, dan krijg je ze via we transfer toegestuurd. DE INKOMSTEN UIT C.D.’S GAAN VOLLEDIG naar een klein persoonlijk hulp project in de Filippijnen.
C.d’s zijn enkel te bestellen bij afname van 2 of meer c.d.’s. De kosten zijn €10,00 per c.d. exclusief porto.
De c.d.’s zijn een eigen productie. Goed van geluid en kwaliteit maar geen studio opname.