Agenda overzicht

Overzicht Activiteitem, Workshops, Cursussen, Trainingen, Lezingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van activiteiten rondom boeken, cursussen en lezingen. Deze verschijnt eens per 1 à 2 maanden en bevat altijd wel iets fijns ter inspiratie. Een mooi gedicht, een inspirerende overweging of een filmpje met een prettige oefening.

Waar u Conny voor kunt vragen

Conny Is breed onderlegd en heeft veel ervaring met groepen. Vraag Conny voor een retraite, workshopdag of lezing op maat, voor uw opleiding, vriendengroep, voor uw organisatie (b.v. mantelzorgers) of uw vereniging.

Alle onderwerpen uit eerdere lezingen en workshops kunnen op verzoek worden gegeven.
Scrol naar beneden voor een impressie.

Eerdere lezingen van Conny Coppen »

CC paars in bloemen thuis

Prachtig om te zien hoe je ook in de groep in staat bent om te voelen en te volgen wat er is en daar vervolgens mee te werken.
Daarmee komt iedereen tot zijn recht. Het maakt ook dat er een eenheid in de groep komt.
Je straalt daarbij rust, enthousiasme en betrokkenheid uit.
Ik zou alleen daarom al deze dag bij anderen aanraden, maar dan wel bij mensen die al in staat zijn om te voelen/te aarden.

Anne Marie van de Wiel

Lezingen

You tube opname van de Lezing de Tao van gezondheid. In deze lezing op 21-3-2019, werpt Conny een verhelderend licht op crisis als kans, gezien vanuit de Chinese Filosofie (Taoisme)

Mindful Movement You tube

Mindful Movement houdt in: Goed in je lijf komen d.m.v. adem, losmaken, yoga, grondings-oefeningen, Chi Kungs en de 6 helende klanken uit de Tao, op eigen wijze gebracht vanuit Conny’s geïntegreerde kennis en ervaring.
Hier vind je You Tube opnames van oefeningen

Mindful Movement en Meditatie

KOM LEKKER IN JE VEL en leer stap voor stap MINDFULNESS EN DIEPE ONTSPANNING door AUTOGENE TRAINING.
Donderdagen van 9.00-10.30, ook in de zomer maanden
Vanaf 6 juni. Oefenen buiten aan het weiland. Bij slecht weer binnen.

Lezing de Tao van gezondheid 21-3-2019

Vanuit 40 jaar geïntegreerde kennis en ervaring belicht Conny onder andere:
hoe een crisis een kans is om een bewuster, krachtiger en rijker mens te worden
hoe lichaam en geest op elkaar inwerken
hoe we zelf onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden.

Retraite impressie van een dag

Impressie van een retraitedag “de Tao van het hart” in mei 2019
Kom tot bloei
Je mag worden die je bent.
Je bent goed zoals je bent, ook nu al, met alles erop en eraan.
Je hoeft niet hard te werken.
Je mag ontvangen, genieten, ook als je vindt dat er nog zo veel te verbeteren valt.

Mindful Movement

Mindful Movement: een gebalanceerde combinatie van Yoga, Healing Tao en Chi Kungs. Zo veel mogelijk buiten in de natuur, met plezier en humor.

Tarieven trainingen en lezingen

non-profit organisaties: tarief in overleg met een gemiddelde van €650 ex BTW per dag. bedrijven en commerciële organisaties: ± € 500 ex BTW per dagdeel, afhankelijk van de opdracht lezing in overleg.

retraite: de vijf elementen van geluk

Vijfdaagse, maandelijkse retraite: de vijf elementen van geluk. Start januari 2018
Het geheel geeft jou zowel kennis en inzicht als ook ervaringen en concrete handvatten om de deur te openen naar een leven waarin je meer jezelf bent en meer vervulling, plezier, verbinding en geluk ervaart.

de Taal van hart en handen

De taal van hart en handen leren betekent: leren om naast - en niet boven - de ander te staan. je handen en aandacht leren gebruiken als respectvol en aandachtig communicatie middel compassie training diep luisteren diep inzicht in het wezen van genees-kunst Deze...

Mindfulness en hulpverlening. You tube filmpje

Wanneer je ervaart dat iemand je echt hoort en ziet en werkelijk diep naar je luistert, dan ontspant er iets. Dan komt er ruimte voor echte, diepe heling. Deze korte video geeft een introductie rondom die x-factor in het hulp verlenen. Ontwikkel je als therapeut van kennis en kunde, tot kunst en meesterschap.

Emoties in de Chinese geneeskunde

De workshop "Emoties volgens Chinese geneeskunde" op 15 maart was een groot succes! Met een blij gevoel kijk ik terug op een prachtige workshop ‘emoties vanuit de Chinese Geneeskunde’, waarin ik mijn enthousiasme gedeeld heb over de holistische benadering van het...

Emoties volgens de Chinese geneeskunde

Leer, geniet, kom dieper in je lichaam en begrijp jezelf en anderen beter!
Voor iedereen toegankelijk.
Tevens inleidend voor de 6-daagse geaccrediteerde nascholing voor therapeuten “de Tao (essentie) van gezondheid’

Diepe ontspanning door Autogene training

Mindfulness en diepe ontspanning door Autogene training Autogene training wordt wel de yoga van het westen genoemd. Het is ontworpen voor de westerse mens. Met autogene training leer je stap voor stap op een eenvoudige en gestructureerde manier om je lichaam en geest...

Helende aandacht, helpende handen

10-02-2014 van 10-17.00 uur Locatie: Langstraat 3, 5595 AA Leende.
Iedereen is op z’n tijd wel eens hulpverlener; voor je kind, je zieke moeder of als professional.
In deze workshop leer je goed voor jezelf te zorgen EN voor de ander.

Geneeskunst de technieken voorbij

Master-training voor therapeuten Dit is een training in massage en communicatie vanuit wezenlijk contact, door Conny Coppen. Deze training is ontstaan uit 30 jaar ervaring met massage, energetisch werk, hypnotherapie, imaginatie, meditatie, lichaamswerk en...

helende reis

De Helende reis biedt de mogelijkheid om een probleem of een oud patroon bij de wortel uit te trekken en ook bij de wortel herstel te brengen. Bij deze methode wordt je geholpen om niet langer de onaangename gevoelens te ontwijken, maar er op een liefdevolle, veilige en relatief gemakkelijke manier door heen gaan om in je eigen diepte de Bron te vinden van wie jij in wezen bent: Dat prachtige, liefdevolle, originele, stralende wezen wat in haar kern onaangetast gebleven is en wat misschien zo onvindbaar voor jou was, bedolven onder alle overlevingspatronen van jou zelf en je voorouders.

emoties volgens de Chinese Geneeswijzen

In de workshop ‘emoties volgens de Chinese geneeskunde’ gaat Conny Coppen in op de diepe betekenis van emoties in ons leven. Vanuit 35 jaar ervaring als therapeute en de kennis van de Chinese geneeskunde belicht zij onder meer thema's als: Wat zijn emoties volgens de...

Eerdere lezingen en workshops

Hieronder een greep uit eerdere lezingen die Conny gaf: Symposium, NWP 60 jr. Herstel van het contact tussen lichaam en geest. 11- 2008. Landelijke shiatsu dag 11-10-2009 1. zelfzorg voor de therapeut 2. over kanker Emoties vanuit de Chinese geneeskunde Internationaal...

De tao van gezondheid – introfilm

In het onderstaande filmpje vertelt Conny Coppen over de lezingen, workshops en cursussen die zij geeft. (klik op de foto) https://www.youtube.com/watch?v=GUpV8pca6ws&list=PLe5LifN2nUIGo_mShb3rn_EIDr4uOUIa8&index=9

Deze cursus is een zeer waardevolle aanvulling op je werk als therapeut.  Het geeft mij in ieder geval veel verdieping in mijn werk. Het gaat vooral om de intentie waarmee je de dingen doet.  Het gaat hier over communicatie vanuit het hart, het “weten” van het lichaam. Het maken van wezenlijk contact. Juist dit wezenlijke contact is zo belangrijk, omdat je de verbinding met het geheel voelt.  Dat je (weer) contact maakt met je kern, je ware zelf, en dat veel dingen alleen maar gevoeld willen worden, en een aantal er van geleefd.Aanraking van het lichaam en wezenlijk contact, maakt dat er een helend veld ontstaat, van waaruit genezing ontstaat/Werkelijk voelen betekent wezenlijk aanwezig zijn. Waar de aandacht naar toe gaat, daar gaat de energie naar toe. Het is geen passieve, maar een actieve behandeling. Het is een levendige en goede therapie, omdat de cliënt zichzelf geneest door de inzichten die worden weerspiegelt door het lichaam. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Er moet wel een bereidheid zijn, te luisteren naar jezelf / je lichaam. Dan is het een zeer snelle en effectieve manier om oorzaken van klachten te achterhalen en voorgoed op te lossen.

Menno Kamstra

lichaamsgericht therapeut

Ervaringen met de cursus  ‘de Tao van gezondheid’ voor professionals: Tijdens de Cursus ‘de Tao van gezondheid’  van Conny gebeurde er veel door alle aandacht voor de organen en juist door alle liefdevolle aandacht kon dat er zijn.  Er was een fijne hartverwarmende sfeer tijdens deze dagen; als een warm bad.  Dank je wel daarvoor en ik heb veel zin het geleerde in de praktijk te gaan brengen.  

Marieke Zijlema

Yoga docent en Coach, natuurlijk coachen, info@vindjouwbalans.nl

De cursus was heel inspirerend. Er was een open, liefdevolle sfeer en door de oefeningen kwam ik dichter bij mezelf. Het maakte dat ik meer ging stromen. Dat voelde heel vreugdevol. De volgende dag voelde ik me ook heel stromend. Je geeft de workshop heel liefdevol.‘ Bea vd Linden, coach Het was erg plezierig en vond het een verademing dat jouw cursus over voelen gaat, dat mis ik altijd bij vele andere workshops of cursussen. Het aller-fijnste vond ik het lekker bezig zijn met jezelf. ( Voelen dus) Het boek heb ik met belangstelling gelezen en ik herken er veel in( anders gezegd jij verwoordt mijn gedachten) verder is het een leuk naslagwerk. Ik dank je voor het schrijven van het boek.  

Trijntje Wever

therapeute natuurlijke geneeswijzen, Friesland

‘Wanneer je je werkelijk gehoord en gezien voelt ten diepste in je pijn, dan hoef je je er niet meer mee te vereenzelvigen. Dan kom je uit bij je ware essentie. We zijn niet bedoeld om te lijden, we dragen allemaal het Licht in ons en dat is er voor bedoeld om te schijnen. Ik vind het heel dankbaar werk te helpen herinneren Wie we zijn.  Via de cursussen van Conny kom je tot zo’n krachtige ervaring, heel anders dan wanneer je alleen op gespreksniveau blijft.’

Gemma v.d. Akker.

Natuurgeneeskundig therapeut

‘Genees-kunst de techniek voorbij’ (de taal van hart en handen)  “Zoekende naar een manier om toegang te krijgen tot de diepere lagen in de mens en zijn blokkades, kwam deze cursus op mijn weg. Hier mocht ik zelf ontdekken en ervaren welke immense schat wij allen in ons dragen, om die dingen die er in het moment zijn alle ruimte en aandacht te bieden en om van daaruit echt contact te maken met de ander, vanuit leegte, in verbondenheid. Deze cursus wees mij de weg hoe ik een waardevol instrument kan zijn voor de ander, om zichzelf gewaar te worden en te genezen. Persoonlijk heeft deze manier van werken mij bevestigd in mijn visie over mijn therapeutschap en mij geholpen om steeds meer te durven vertrouwen op mijn gevoel.”

Monica Huveneers, Heijthuijsen.

Natuurgeneeskundig therapeute

De tao van gezondheid training gegeven door Conny Coppen is een fijne manier om de kennis gegeven door Conny in haar boek de tao van de gezondheid in de praktijk te leren kennen. De trainingen zijn heel praktijkgericht waarbij vooral veel geoefend wordt met de methode door Conny beschreven in haar boek. Dat is niet alleen fijn om zelf te ervaren, maar ook goed om weer te kunnen gebruiken in de eigen praktijk en om weer door te kunnen geven aan anderen. Een trainingsdag gegeven door Conny voelt als een dagje welness! Je gaat helemaal ontspannen en rozig weer naar huis! Terwijl ook de theorie achter de oefeningen niet vergeten wordt.

Nardy de Wit

praktijk voor nieuwetijdse geneeswijzen Hilversum

Ik krijg in een veilige en prettige omgeving een aantal verschillende technieken aangeboden die mij helpen mijn massagevaardigheden uit te breiden. BELANGRIJKER is echter dat ik leer om meer te luisteren naar mijn intuïtie, mijn innerlijk weten wat een volgende stap, een volgende beweging is in de massage. Het gaat erom volledig, of zoveel mogelijk AFGESTEMD te zijn om mezelf en de ander. Vanuit de verbinding, waarin 1+1 meer is dan twee, ontstaan de bewegingen. De kwaliteit van de aandacht is belangrijker dan de juiste techniek….”

Yvonne van dijk

psychologe

Wat brengt/heeft de cursus mij gebracht. -meer voeling met de Chinese 5 elementen  -meer inzicht in de combi seizoenen -organen – elementen – emoties. – inzicht in hoe je de helende klanken kan inzetten om lucht/ruimte/een stem te geven aan (oude) emoties – ervaren hoe emoties die vast zitten in je lijf, los komen in je lichaam en energie weer gaat stromen door de hulp van beweging, helende klanten en meditatie/visualisatie.-vertrouwen op mijn intuïtie dat ik op deze manier mag en kan werken   Ik vond het heel fijn om het boek van te voren te lezen om met de achtergrond alvast kennis gemaakt te hebben en de kennis te koppelen aan de kennis die ik uit andere bronnen heb.De oefeningen die in het boek staan krijgen handen en voeten door ze op de dag zelf te ervaren. Ben je niet echt een lezer dan is het boek fijn opgedeeld in hoofdstukken die aansluiten op de dagen en kun je je dus per dag met het lezen van 1 hoofdstuk heel goed voorbereiden. De dagen heb ik ook ervaren als afgerond geheel waardoor ze ook prima los te volgen zijn.   Wat is belangrijk als je de cursus wil volgen: De bereidheid te ervaren en je te verwonderen
Maddeleine van den Hoek,

natuurgeneeskundig therapeute