Mindfulness en diepe ontspanning
door Autogene training

Autogene training wordt wel de yoga van het westen genoemd. Het is ontworpen voor de westerse mens. Met autogene training leer je stap voor stap op een eenvoudige en gestructureerde manier om je lichaam en geest te ontspannen. Je programmeert die ontspannen toestand in door middel van zinnen die je steeds herhaalt. Het effect is dat je lichaam op den duur ‘op commando’ ontspant. Je kunt het altijd en overal inzetten.

Autogene training kan ook worden ingezet om
gericht nieuwe reactiepatronen te 
programmeren. Zo kun je je lichaam trainen om gezonder om te gaan met bepaalde situaties (zoals examenstress, je lastige schoonmoeder of de verleiding van een sigaret). Een prettige en zeer effectieve manier om jezelf te ondersteunen.
Met autogene training zijn met name hele goede resultaten met functionele hartklachten, hoge bloeddruk, examenvrees, verslavingen, angst stoornissen, neuroses en vegetatieve dystonie.

Wanneer: Donderdag van 11.15 – 12.30
24 april, 9, 23 mei, 6 juni, 13 juni. De eerste les duurt iets langer, afhankelijk van het aantal deelnemers.
Let op: Tijdens de cursus oefen je dagelijks thuis. Dit is een essentieel onderdeel van de cursus.

Waar: Koningin Julianalaan 41 Maartensdijk.
Uitzicht op het weiland.

Kosten: 5 bijeenkomsten inclusief mp3 oefen c.d. € 85,00.
Aangepast tarief voor minima in overleg mogelijk. 

Opgave en meer info: via info(apestaartje)connycoppen.nl of 06-19947183

Welkom

ps: ben je geïnteresseerd, maar kan je deze dag/tijd niet, stuur dan even een mailtje met je wensen.

Een paar eigen ervaringen met autogene training:

18 jaar was ik toen ik voor het eerst de autogene training leerde. Ik was gezakt voor mijn rijexamen vanwege de zenuwen. Met behulp van autogene training leerde ik mijn zenuwen de baas te worden. Ik leerde om mijzelf stapsgewijs in een diepe ontspanning te brengen en in die diepe ontspanning stelde ik me dan voor dat ik rijexamen ging doen. In gedachten stapte ik in de auto en probeerde mij voor te stellen dat ik in deze rust het rijexamen deed. Aanvankelijk voelde ik dan de zenuwen al weer opkomen, maar omdat ik zo diep ontspannen was, overwon ik ze gemakkelijk.
Na een week dagelijkse oefening was en bleef ik kalm en zelfverzekerd. Ook toen ik daadwerkelijk rijexamen moest doen.
Autogene training redde ook het huwelijk van mijn ouders. Mijn moeder leerde door autogene training om anders om te gaan met haar boosheid en vaak negatieve gevoelens naar mijn vader toe. Ik herinner me als de dag van gisteren dat mijn moeder op een dag vertelde dat ze opnieuw verliefd geworden waren, mijn vader en zij. Het was werkelijk te danken geweest aan de Autogene training, volgens mijn moeder. Ik heb dat ook zo ervaren.