De helende kracht van het hart

Dit boek wordt momenteel volledig herschreven.
Naar verwachting komt het uit in de winter van 2017-2018
Hieronder een klein stukje uit de inleiding:

1. Inleidend 

Ieder mens die leeft vanuit compassie,
is een lichtbaken, een transformator
en een heler van mensheid en aarde.
Het is niet te hoog gegrepen.
Het is onze opdracht als mens.

(Conny Coppen)

Wat fijn dat je dit boek ter hand hebt genomen. Misschien ben jij wel een van die mensen die gaan ontdekken dat je pijn kan transformeren in kracht en dat we met elkaar het onmogelijke mogelijk kunnen maken.

Waarom ik dat denk? Na 57 jaar intens leven, begeleiden van heel veel mensen en het leven diepgaand onderzoeken, ben ik er meer en meer van overtuigd geraakt dat wij als mens en als mensheid een enorm potentieel in ons dragen. Dat potentieel kan vrijgemaakt worden, zodat we het kunnen inzetten om deze aarde tot een prachtige plek voor iedereen te maken.

En jij bent één van die mensen. Je bent uniek en je bent belangrijk. Je kan meer dan je denkt, want je herbergt een immens potentieel in je dat via jouw leven tot expressie zou kunnen komen!

Wat daar voor nodig is?
Je ware Zelf weer terugvinden, wat inhoudt:  vrij worden van de overlevingspatronen, die je weliswaar ooit hielpen te overleven, maar die je ook belemmerd hebben om ten volle te leven. Het overwinnen van die ingebakken patronen houdt in dat je een pad van innerlijke bevrijding ingaat waarbij je compassie en wijsheid ontwikkelt. Je komt steeds meer thuis in het meest wezenlijke deel van je zelf, je Bron. Verbonden met die Bron, ervaar je rust, kracht, geluk, liefde en wijsheid. Van daaruit kan je authentiek in het leven staan en val je minder ten prooi aan alles wat er vanuit het leven op je af komt. Daardoor wordt het mogelijk om de dingen die je nu overkomen om te buigen naar bewustwording, kracht, innerlijke vrijheid en compassie. Compassie is een sleutel voor dit proces van heling en bevrijding van je zelf, je relaties en zelfs voor het collectief van ons mens zijn en de aarde.

Waarom
Het is nodig dat je thuiskomt in die Bron, want het herstel van deze aarde en het bouwen aan een harmonieuze veilige samenleving, dat begint volgens mij, bij jou en mij. Het vraagt iets heel fundamenteels namelijk, dat er iets gebeurt in jou en mij waardoor we niet langer geregeerd worden vanuit angst. En daarmee bedoel ik zowel de angst van binnen als ook de angst voor oorlog, honger of geweld.

Angst brengt ons in het overleven. Het snijdt ons af van de overvloed, de kracht, de schoonheid, de tederheid en de liefde waarnaar we in wezen allemaal verlangen en die het leven zin, kleur en betekenis geeft.

Schermafbeelding 2017-08-13 om 16.57.15